Press "Enter" to skip to content

Karšti patiekalai vakarienei per 15 minučių

vakarienė
Photo by Malidate Van on Pexels.com

Visi mėgstame šiltą ir sočią vakarienę namie, bet pripažinkime, kad kovodami su piko valandomis po ilgos darbo dienos mums vis mažiau laiko lieka vakarienės ruošimui. Būna ir tokių dienų, kada pritrūkstame ir noro, ir patiekalų idėjų. Smalsu, kokie karšti patiekalai gali būti paruošiami per 15 minučių? Dalinamės keliais lengvai paruošiamas, bet labai skaniais receptais.  

Meksikietiškos krevečių salotos

Jums reikės: 8 didelių krevečių, šlakelio alyvuogių aliejaus, žiupsnio: druskos, pipirų, česnako miltelių, paprikos ir čili prieskonių, saujos mėgstamų salotų, 5 vyšninių pomidorų, 1/2 avokado, 1/4 laimo, 1/4 raudonojo svogūno, 3 v.š. konservuotų kukurūzų, kelių šviežios kalendros lapelių, čili pipiro.

Padažui reikės: 1 v.š. alyvuogių aliejaus, 1/4 laimo, 1 a.š. medaus, druskos, pipirų.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, berkite krevetes ir maišydami pakepinkite 2 minutes. Suberkite visus prieskonius ir kepkite dar minutę. Sumaišykite visus padažo ingredientus. Į dubenį sudėkite salotas, ant viršaus išdėliokite pomidorus, avokadus (juos apšlakstykite laimo sultimis, kad nejuoduotų), keptas krevetes, smulkintą svogūną, kukurūzus. Apšlakstykite paruoštu padažu. Patiekite pabarstę šviežio čili pipiro griežinėliais, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir smulkinta kalendra.

Lašiša su soja ir medumi

Lašišos kepsnys yra puikus karšto patiekalo pasirinkimas vakarienei. Lašiša iškepa greitai, tad vakarienę paruošite per 15 minučių. 

Jums reikės: 450 g lašišos filė, supjaustytos į 3 dalis, 3 valg. š. sojų padažo, 3 valg. š. medaus, ištirpinto, 3 valg. š. vandens, 1 valg. alyvuogių aliejaus, 1 valg. š. šviežių citrinos sulčių, 2 česnakų skiltelių, susmulkintų ar sutarkuotų, alyvuogių aliejaus kepimui, sezamų sėklų (nebūtinai), citrinos skiltelių (nebūtinai).

Dideliame inde sumaišykite marinato ingredientus. Į indą sudėkite lašišos gabaliukus ir juos sumaišykite su marinatu. Indą padėkite į šaldytuvą ir marinuokite apie 20 min. Keptuvėje ant vidutiniškai aukštos temperatūros įkaitinkite aliejų. Sudėkite lašišos gabaliukus. Pirmiausia apkepkite lašišos viršų. Kepkite apie 3-4 minutes arba iki tol, kol taps auksinės spalvos. Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės, apverskite lašišą ir kepkite apačią apie 2-3 minutes. Į keptuvę supilkite marinatą, citrinos skilteles. Kepkite apie 1 min., kol padažas sutirštės. Lašišą apšlakstykite marinatu. Pabarstykite sezamų sėklomis (nebūtinai).

Vištienos suktinukas

Tiems, kurie mėgsta įdomesnus patiekalus, primenančius meksikos virtuvę, vištienos suktinukas taps puikia vakariene. 

Jums reikės: 1 lavašo lakšto, 150-200g keptos vištienos filė, 1 pomidoro, 3-40g Parmezano sūrio, 1 pundelio salotų, 2 šaukštų majonezo (arba kito mėgstamo padažo).

Lavašą ištepkite padažu, sudėkite plėšytus salotų lapus, keptą vištieną, pomidorą ir Parmezano sūrį.Susukite. Galite valgyti šaltą arba apkepti keptuvėje (apie 2-3 min.).

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *